fredag 12 februari 2010

Kasslergratäng

Denna är till Alex, så hon kan laga börja laga den utan mig :P

Ris
Grädde
Tomat
Annanas
Purjolök
Kassler
Salt
Peppar
Vegeta
Olja till stekning
Ost att strö på

Sätt på ugnen, skiva och stek kasslern. Skölj och skär purjon, skiva tomaterna och riv osten.
Varva allt i en ugnssäker form och glöm inte att krydda (det har jag gjort flera gånger). Salta inte för mycket då kasslern är väldigt salt i sig. Vegeta är också en väldigt salt krydda så ta mindre salt å mer vegeta isåfall :) Vegeta är såå gott. Har du väl börjat, går det aldrig att sluta. Strö över osten, och avsluta med att hälla över grädden. Ställ in i ugnen. Du kan ha den på 150-200°c beroende på hur bra din ugn är. Tiden beror på, vill du ha såsen rinnig eller mer fast? Ju längre tid desto fastare blir såsen. Men minst 20 min. Sätt igång riset och ät tills du hamnar i matkoma!

1 kommentar: